Вторник, 30.04.2024, 01:32

Меню сайта
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Декабрь » 10 » Обирайте за смаком та проведіть свій уік-енд із книгою
14:38
Обирайте за смаком та проведіть свій уік-енд із книгою

Шановні читачі, грудень не тільки приємно здивував нас сніжною, по-новорічному красивою погодою, а ще й книжковими новинками. В рамках програми «Українська книга» до бібліотек КЗ «Лисичанська ЦБС» надійшла різноманітна література: історична, науково-пізнавальна та художня література для дітей.

Приємного читання.

Гончаренко С.У. «Цікаво про фізику»

У книзі в популярній, доступній та цікавій формі розповідається про теплові явища і як вони проявляються в природі та використовуються в сучасній техніці. Висвітлюються питання використання енергії Сонця та недр Землі.

 

Авдєєнко В.А. «Київський патерик, 17 непростих питань української історії»

Ким насправді були літописні поляни? Хто автор «Слова о полку Ігоревім»? Куди поділися хозари і звідки взялися козаки? Чи можна було уникнути татаро -монгольського ярма? Чи мала шанси Україна стати державою за Богдана Хмельницького і Михайла Грушевського. Про все це – і не тільки – докладно і захоплююче  розповідає історик, журналіст, письменник Віктор Авдєєенко, висуваючи часом несподівані версії історичних фактів.

 

«Історія України: Джерельний літопис»

Ця книга висвітлює найважливіші події в історії України з найдавніших часів до сьогодення: уривки з літописних свідоцтв, юридично-правові документи, генеалогічні таблиці княжих династій, фольклорні матеріали, історико- географічні карти, спогади учасників подій.

 

Боровко М. М. «П’ятсот миттєвостей (Ронделіана)»

До книжки ввійшли ронделі Миколи Боровка – особливі поезії унікальної строфічної побудови. Автор наповнив їх вишукану класичну форму диханням давнини та змістом життя сучасників.

 

Гаврош О. «Пригоди тричі славного розбійника Пинті: повість»

Перша українська повість про легендарну постать нашої історії. В іі основу лягли народні перекази про опришків.

 

Куліш П. «Повість про український народ»

У повісті Пантелеймона Куліша стисло викладено історію України від початків козацтва до XIX століття. Особливістю твору є внутрішня полемічність, виразна та послідовна національно-патріотична позиція його автора, акцентування на головних віхах нашої минувшини.

 

Руданський С. «Наука» (байки, співомовки, пісні)

У виданні зібрано байки, співомовки, пісні письменника для дітей. Отже, ця книга буде корисною викладачам, батькам, учням, керівникам літературно-мистецьких гуртків.

 

Несбіт Е. «Діти залізниці»

Зі сторінок книги перед читачем постає заможна сім’я, яка раптом опинилась у драматичній ситуації. Батька за наклепом заарештовують, мати з дітьми залишається без коштів і змушена переселятись із особняка у скромний селянській будиночок поблизу залізничної станції. Але дитинство – чарівна пора, коли завдяки , навіть, найважчі обставини життя легко трансформуються в цікаві пригоди. І постає диво – дорослі теж відгукуються добром на благодійні вчинки дітей.

 

Яцканин  І. Ю. «Меді сіль»

Нова книга українського письменника, який живе і творить у словацькому  місті Пряшів, Івана Яцканина приваблює динамікою і лаконічністю сюжетів, лірико-філософським осмисленням світу, драматизмом світосприйняття.

 

Євангеліє Бучацьке XII – XIII ст.: старослов'янською та українською мовами.

Це видання Євангелія Бучацького наближене до оригіналу з паралельним українським текстом. Рукопис Євангелія кінця XII- початку XIII століття, як вважають дослідники, було наближене більш за все до Добрилового Євангелія 1164 р. Знаходиться в колекції Львівського Національного музею.

Просмотров: 558 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: новинки літератури, українська книга | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]