Суббота, 04.05.2024, 04:39

Меню сайта
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Июль » 10 » Лекторій та подарунки від Фестивалю "З країни в Україну"
13:13
Лекторій та подарунки від Фестивалю "З країни в Україну"

Фестиваль "З країни в Україну" завітав 8 липня до Лисичанська й до центральної бібліотеки зокрема. Тому що однією з багатьох яскравих локацій фесту став і лекторій. До читачів Лисичанська завітали унікальні та яскраві особистості.  Знайомтесь: 

Борис Черкас - доктор історичних наук (Інститут історії НАН України). Лекція "Українська держава крізь темряву століть", "Рух на Схід. Україна і Степ у XIV-XVI ст.";

  • Катерина Липа - мистецтвознавець, автор книжок з історії українського мистецтва та архітектури. Лекція "У сяйві мистецтва бароко";
  • Людмила Тихонова - етнограф, співробітник Національного музею народного декоративного мистецтва України. Лекція "Український жіночий одяг Лівобережжя".

Лекторій пройшов не просто цікаво, а ще й інтерактивно. Дівчинці-волонтерці фестивилю пощастило стати того дня ще й "моделлю" та приміряти на себе унікальний історичний одяг, який носили чарівні україночки в минулому. Гості були вражені вбранням та прикрасами, які колись мали жінки Лівобережжя. 

Лекції не залишили жодного гостя байдужим, присутні змогли не тільки задати питання наприкінці кожного виступу, а ще й поспілкуватися з лекторами в неформальній обстановці наприкінці зустрічі. 

Паралельно з лекторієм на площі Перемоги працювала локація "Відкрита бібліотека". Мешканці Лисичанська разом з  бібліотекарями центральної бібліотеки долучилися до її проведення не тільки зібравши літературу для обміну в рамках її проведення, а й змогли поспілкуватися зі спеціальними гостями цієї локації - поетами Павлом Коробчуком та Оленою Максименко.

А ще, завдяки організаторам фестивалю, фонд центральної бібліотеки поповнився цікавою та новою літературою. Зацікавлені якою? Тоді слідкуйте за нашими анонсами, в яких ми вас познайомимо з новими надходженнями!

Дякуємо всій команді організаторів фестивалю за нові враження, знання, знайомства та подарунки.

Просмотров: 538 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: з країни в Україну, Відкрита бібліотека, центральна бібліотека, лекторій, фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]