Суббота, 20.04.2024, 14:35

Меню сайта
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Сентябрь » 3 » З днем міста, Лисичанськ!
14:34
З днем міста, Лисичанськ!

2 вересня бібліотечні працівники  взяли участь у щорічному святі до Дня міста. До свята був підготовлений «Мистецький вернісаж», програма якого складалась з двох майданчиків: «Відкрита бібліотека» та виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Під час «Відкритої бібліотеки» мешканці міста зустрілись із цікавими людьми в форматі «Жива бібліотека». Лисичани познайомились з багатодітним  батьком, який має п’ятьох дітей та ще знаходить час до реалізації своїх творчих здібностей і психологом-волонтером, яка не тільки приділяє свій вільний час на спілкування з лисичанами та внутрішньо переміщеними особами, а й допомагає їм подолати стрес, знайти себе в житті та вирішити психологічні проблеми.

Бажаючі мали змогу зупинитися на деякий час біля книжкового літературного вернісажу: «Знайомтесь: лисичанські автори», де познайомились з місцевими поетами та прослухали їх поезії, присвячені малій батьківщині.

 

На лисичан та гостей міста чекала також безпрограшна книжкова лотерея «Лисичанськ читає», книжковий кошик «Подарунок від Червоної шапочки», краєзнавча картографічна гра «Лисичанські мандрівники».

Чимало бажаючих залишили свої автографи та слова вдячності на дошці бліц-побажань «Ода рідному місту». Залюбки мешканці та гості Лисичанська робили бібліоселфі, приймали участь в іграх, вікторинах та конкурсах.

Вразила присутніх своїм різнобарв’ям й виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Близько 30 майстрів презентували свої роботи на виставці  «Мистецький вернісаж», це й вироби з бісеру, фетрові ляльки, українські вишивані рушники, національний одяг, інтер’єрні ляльки, вироби з печворку, папероплетіння, миловаріння, канзаші тощо. До всього різноманіття виробів, на виставці можна було й посмакувати імбирними пряниками та придбати прикраси, створені руками майстрів.

Багато людей зацікавилися та взяли участь у майстер-класах з бісероплетіння, канзаші, виготовлення ляльки-мотанки, вишивки стрічками. Кожен відвідувач залишив виставку у гарному настрої. А ті, хто навчався на майстер-класах створювати прекрасне своїми руками, виявили бажання завітати до бібліотечного клубу «Райдуга талантів» аби продовжити навчатися декоративно-прикладному мистецтву у народних майстрів.

У "Мистецькому вернісажі" взяли участь також і гості нашого міста, майстри клубу "Золоте коло" (м. Рубіжне) та народні умільці з м. Сєвєродонецьк. Канзаші, фетрова іграшка, імбирні пряники, домашні обереги прикрашали свято лисичан.

Інші фото та себе на них шукайте на сторінках Лисичанської центральної бібліотеки в  Однокласниках  Фейсбуці  ВКонтакте

Просмотров: 787 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: 2 сентября, 2016, День МІСТА, день города, 2 вересняМистецький вернісаж | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]