Суббота, 20.04.2024, 11:42

Меню сайта
Календарь
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Февраль » 16 » Сябри та українці в центральній бібліотеці
15:06
Сябри та українці в центральній бібліотеці

У центральній бібліотеці в Центрі національних культур декада білоруської культури розпочалася з літературного телемосту, який об'єднав Лисичанськ та білоруське місто Островець. Заступник директора районної бібліотеки Ольга Петрівна Пінчук розповіла лисичанам про місто, його історію , мешканців та бібліотеку, у якій відбувалася зустріч.

В режимі он-лайн вперше зустрілися й мали змогу ближче ознайомитися з творчими доробками поети та прозаїки трьох літературних об'єднань: «Істок», «Астравецкай зямлі галасы» та «Полоцкая ветвь». На зустріч прибули автори з Мінська - Дмитро Юртаєв і Микола Василевський. Зі своєю творчістю знайомили лисичан також Інеса Богдевич, Марія Пєшко, Таїсія Семенова, Людмила Кухаревич. У відповідь білоруси почули поезії наших майстрів поетичного слова - Валентину Коміну, Ганну Солодку, Анатолія Алєксєєнка, Михайла Лисицького, Валентину Голубицьку. Цей творчий відеозв’язок об'єднав людей двох національностей. Наприкінці Skype-зв'язку всі разом заспівали українських та білоруських народних пісень. Теплі слова вдячності лунали на адресу лисичанських та островецьких бібліотечних працівників, що допомогли організувати таку теплу зустріч. Слова особливої подяки лисичани адресували Олександру Морозову, поету, організатору пісенно-поетичного фестивалю «Лицарі слова», який зараз мешкає у Білорусії. До вашої уваги вірш одного з білоруських поетів:

Дмитро Юртаєв

БЕЛАЕ

Белае, белае, белае
Ў небе і на зямлі...
Шкляначка запацелая.
Водблескi ў хрусталi.

Крышачку супярэчлiвы,
Крышачку неўпапад,
Час апранае ўвечары
Горад у снегапад.

Нешта навее светлае
З сумам напапалам,
Чыстае, запаветнае,
Што не згадаеш сам.

Сэрца заледзянелае
Быццам крануць вуглі.
А за акенцам – белае
Ў небе і на зямлі...

 
Просмотров: 566 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: білоруси, Скайп, центральна бібліотека, сябри | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 2
2 ЛисичанскаяЦБС  
0
Рады, что Вам было интересно! Надеемся, еще не на одну интересную встречу!

1 yurt  
0
Отличный получился телемост! Пусть завидуют те, кто не смог в нём поучаствовать  wink И не теряют надежду те, кто надеется на повторение такого классного мероприятия. Творческие люди всегда могут и поговорить и договориться  smile

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]