Пятница, 29.03.2024, 08:56

Меню сайта
Календарь
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Декабрь » 4 » Кожен має право знати свої права
11:06
Кожен має право знати свої права

Гарантією успішного розвитку суспільства є знання та дотримання законів своєї держави. Тому першочергове  значення займає  правова освіта та правове виховання молоді в дусі поваги до закону. Це питання набуло актуального значення саме сьогодні, коли серед значної частини молоді відбувається перерозподіл моральних, правових, культурних цінностей.

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, популяризації правових знань та формування високої правової культури   працівники бібліотеки-філії сімейного читання № 8 для юнаків та дівчаток з Привільського професійного ліцею провели правовий ринг «Знай свої права». Захід розпочався з відео-презентації  «Конвенція про права дитини», яка проінформувала про такі важливі документи, як Декларація прав дитини та Конвенція ООН про права дитини. Правовий ринг складався з п’яти турів, направлених на перевірку правової грамотності та обізнаності, як закони захищають й охороняють  дітей в нашій державі.

Кожен учасник заходу відчув себе справжнім громадянином своєї правової держави, яка активно пропагує  права юних громадян і не порушує жодне з них. Впродовж рингу були проведені різноманітні конкурси, спрямовані на підвищення правової свідомості: «Чорний ящик»,  «Правова грамота», «Інтелектуальний штурм», «Ситуація», «Конкурс капітанів». Учасники рингу розділилися на дві команди – «Феміда» та «Магістри» і мали змогу активно проявити себе, відповідаючи на запитання конкурсів. Добрі знання з правознавства виявили учасники команди «Феміда» - Юрко Кучеренко, Влада Холодова та Оленка Галіна.

Правовий ринг завершився. І всі присутні переконалися, що в учасників рингу є міцні знання, а знання, звичайно, знадобляться у подальшому житті, які допоможуть уміло користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки. Радимо всім завжди бути законослухняними громадянами України.

 

Просмотров: 574 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: тиждень права, правовий ринг, бібліотека №8 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]