Пятница, 29.03.2024, 02:11

Меню сайта
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Май » 17 » Книжкова середа: прем’єра книги
14:06
Книжкова середа: прем’єра книги

63.3 (4Укр) Знедолені? Нездоланні! Історії переселенців. – К.: Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, 2016.- 156с.

Запрошуємо Вас, друзі, на прем’єру чергової «Книжкової середи». На цей раз представляємо Вам дуже зворушливу і незвичну книжку про звичайних людей, яких називають «вимушені переселенці».

Ці люди вражають непересічними долями. Вони крізь жорстокість і байдужість прокладають новий життєвий шлях і намагаються змінити країну.

Книжка пронизана яскравими прикладами незламного духу та любов’ю до життя, до Батьківщини. В ній йдеться про найцінніше для людини: сім’ю, родинні зв’язки, які мають залишатися міцними  за будь-яких обставин. Розповіді про лікарів, журналістів, бізнесменів, громадських діячів викликають повагу до їхнього буденного героїзму, людяності, працелюбності і винахідливості, здавалося б, у безвиході. Тільки так вони могли зберегти свою сутність. З різних міст Донбасу, з Криму сотні тисяч їх розпорошилися по українській землі – на Заході, Півдні та Півночі. Дехто провадив далі свої попередні заняття, зберіг фах, а хтось почав робити щось зовсім нове. Є ті, хто навколо себе гуртує й об’єднує людей, а є такі, що тихо та вперто роблять свою окрему справу. Вони стійко переживають бездомів’я, шукають вихід і підтримують інших. Їм задається, що коли розв’язуєш чужі проблеми, свої стають меншими…

В цій книзі тільки 15 реальних історій, а їх сотні і сотні тисяч, про яких ще не написані книжки...

Для нас дуже близька ця тема, бо серед наших колег, які жили та працювали в м. Луганськ, є також «вимушені переселенці»: Інна Павлівна Риб’янцева, Світлана Моїсеєва, Олег Соцков, Олена Люблянська, Олеся Дорофєєва, Наталія Діда та інші.

Життєві історії цих сильних духом людей теж заслуговують увійти до наступної збірки історій.

Ми відчуваємо гордість і радість, що наші колеги не тільки не кинули свої справи, але й на нових місцях продовжують вносити вагомий внесок в розвиток бібліотечної справи.

Інна Павлівна Риб’янцева – директор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.М. Горького разом із Світланою Моїсеєвою – заступником директора, відновили роботу книгозбірні в м. Старобільськ та ще й так креативно!

Про успіхи та творчі здобутки Олега Соцкова, Олени Люблянської, Олесі Дорофєєвої та Наталії Діди ми дізнаємось на сторінках соцмережі Facebook, чому теж завжди радіємо!

До речі, про Наталію Діду нещодавно дізнався майже весь світ, дізнайтесь  і Ви

Ми щиро віримо, що колись вони обов’язково повернуться додому!

Просмотров: 504 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: книжкова середа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]