Пятница, 26.04.2024, 01:31

Меню сайта
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Май » 24 » Книжкова середа: прем’єра книг
14:45
Книжкова середа: прем’єра книг

Всіх, у кого звільнився час від ВК та ОК, запрошуємо до читання!

До бібліотек КЗ «Лисичанська ЦБС» надійшла добірка нових книг дуже цікавого автора – Юрія Винничука.

Юрій Винничук – український письменник, поет, драматург, літературний діяч, живе і працює у Львові. Юрій Винничук – не просто один з найвідоміших сучасних авторів, він – з числа найбільш читаних. Кожен його твір є справжньою подією.

 

 

 

 

 

Винничук Ю. Весняні ігри в осінніх садах. – Х.: Фоліо, 2016.-313с.

Роман «Весняні ігри в осінніх садах» є,  мабуть, найскандальнішим із всіх його творів. Еротичність і відкритість цього твору викликали у свій час цілий шквал пуританського обурення. Але це не просто відвертість, це щира сповідь головного героя, самотнього чоловіка, і сповідь ця сповнена іронії та самоіронії, комедії та трагедії.

 

 

 

 

 

Винничук Ю. Груші в тісті. – Х.: Фоліо, 2015.-349с.

Це автобіографічний роман Юрія Винничука. «Груші в тісті» видавався неодноразово і завжди мав великий успіх. У ньому автор розповідає про Львів кінця 1970-х - початку 1980-х років, тобто про свою молодість: коли він фарцував (цікаво, чи всі молоді зараз знають що це), вчився в інституті, служив у лавах армії і … любив. Любив усе – дівчат, друзів, поезію, пригоди… тобто саме життя. Тому у «Грушах…» - безліч історій, наповнених шаленим гумором (не завжди цнотливим), і навіть, пікантними подробицями життя львівської богеми 70-80-х роківа минулого століття.

 

 

 

Винничук Ю. Мальва Ланда: роман. – Х.: Фоліо, 2016.-602с.

Роман «Мальва Ланда» став квінтесенцією безмежної фантазії Юрія Винничука, його сміливого гумору та спокусливого еротизму. Цей твір насичений дивовижними персонажами, сюрреалістичними мареннями та хвилюючими поворотами сюжету. Дія його відбувається на фантазійній сміттярці, яка насичена симпатичними потворами. Але не все так смішно. Написаний на початку 90-х років, цей роман видався на диво сучасним.

 

 

 

 

 

Винничук Ю. Місце для дракона. – Х.: Фоліо, 2015.-313с.

«Місце для дракона» - напрочуд дивна історія, в якій все навпаки: дракон на ім’я Грицько – це не лютий і кровожерливий хижак, що поїдає молодиць, а добрий, травоїдний мрійник та романтик, натомість лицарі на чолі з володарем королівства – підступні та трусливі романтики. Дракон милується метеликами, пише вірші та читає Біблію. Біля його печери замість людських кісок – доглянуті клумбочки мальв, а своє полум’яне дихання він спрямовує тільки вгору – щоб не нищити природу. Він не їсть м’яса і не хоче нікого вбивати.

Але традицій ніхто не скасовував, і ці традиції зобов’язують будь-що знищити дракона. Добро і зло міняються масками – люди стали драконами, а Грицько-дракон – більше людина, ніж самі люди. Отож, чи зможе зрозуміти він закони людського світу, а головне – виправдати їх? Чи знайдеться місце драконові – метелику серед придворних інтриг, королівських змов, лицарських поєдинків і боротьби за принцесу?

Винничук Ю. Цензор снів. – К.: Довженко Букс, 2016.-319с.

Головних героїв цього роману двоє. Вони різні за характером і поглядами, вони антиподи, але багато чого в них є спільного. Але не зважаючи на все це, вони друзями не були, просто інколи життя їх зводило, аби швидко знову розвести, самих їх смерть оминала, смерть завжди була на півкроку від кожного з них і била прицільно, але помилялася як раз на тих півкроку чи півхвилини.

 

Не так важливо, у якому форматі Ви читаєте. Просто читайте. Читайте більше. Просто читайте більше справжньої якісної літератури.

 

Просмотров: 467 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: книжкова середа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]