Четверг, 25.04.2024, 17:41

Меню сайта
Календарь
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Октябрь » 19 » Бібліодайджест: нові надходження
14:37
Бібліодайджест: нові надходження

«Історія без цензури»

Останнім часом надійшло багато нових книг до бібліотек КЗ «Лисичанська ЦБС» на історичну тематику. Сьогодні, коли відбуваються потужні зрушення в суспільному сприйнятті минулого, відновлюється інтерес до історії України. І нові книги, які ми отримали, познайомлять вас з думкою провідних вітчизняних істориків, з результати останніх наукових досліджень та відкриттів.

При цьому автори не виконують ідеологічні замовлення, їхні оцінки часом не збігаються, що дозволяє кожному з нас самому виступити суддею в цих суперечках.

Пропонуємо Вам, наші шановні читачі, книжки, які стали вкрай актуальними і кожна з цих книжок може відповісти на чимало питань, які цікавлять і турбують кожного українця.

Народження країни. Від краю до держави. Назва, символіка, територія і кордони України. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

У книзі розповідається про те, як Україна «здобувала себе»: як стала країною, а потім державою, як формувала свою територію та окреслювала її кордонами – тими  кордонами, які нам сьогодні доводиться боронити зі зброєю в руках. Крім того, Ви дізнаєтесь про історію появи українського прапора, герба та гімну, які сьогодні набувають нового, заслуженого й набагато важливішого значення, ніж за колишніх часів зневіри та розчарування.

Тіні згаданих предків. Від склавинів до русинів. Прадавня Україна, Русь і походження українців. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

У цій книзі ми постежимо за шляхами наших найдавніших предків – від початків залюднення території сучасної України до розквіту Київської держави. Різні автори – провідні археологи та історики – викладають шлях пращурів сучасних українців від найдавніших часів до середини XIII століття.

Лицарі Дикого Поля. Плугом і мушкетом. Український шлях до Чорного моря  – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017.-352с.

 Насправді це дуже перспективна книжка. Бо вона є якщо не першою на цю тему, то, вочевидь, справді масштабною, основою для повноважного епосу Українського Степу. Вона дає рівну раду й осілим і кочовим спільнотам території сучасної України.

Русь «після Русі». Між короною і булавою. Українські землі від королівства Русі до Війська Запорозького. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

Чи могла бути Русь «після Русі»? У цьому дивному словосполученні насправді міститься ціла купа прихованих сюжетів – не лише історичних, а й ідеологічних. Частина з них набула раптом актуальності у 2014 році, коли чимало з українців знову замислилися про витоки своєї держави і народу, стосунки з давніми сусідами.

Князі та Гетьмани усієї Русі. «Через шаблю маємо право». Злети і падіння козацької держави 1648-1783р.р. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

Історія кожної нації, представленої на політичній мапі сучасної Європи, зберігає пам'ять про сторінки, без яких цю націю неможливо собі й уявити. Для України такою визначальною з точки зору перспектив її історичного розвитку подією стало козацьке повстання, яке на початку 1648 року підняв Гетьман Богдан Хмельницький.

У кігтях двоглавих орлів. Творіння модерної нації. Україна під скіпетрами Романових і Габсбургів. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

На тлі буремних істор0чних періодів української минувшини XIX  ст. сприймається дещо нуднуватим. Немає ні виразних національних повстань, ні героїчних звитяг. Історики часто пишуть, що Україна мала «довге XIX століття». Отже, нинішнє українство, попри всі сумніви,є продуктом дійсно «довге XIX століття».

На бій за волю. Перемога через поразки. Україна у війнах і революціях 1914-1921 р.р. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.-352с.

1914 року закінчилось «довге XIX століття». Улітку 1914 року русини та малороси зіткнулися на полі бою з гвинтівками в руках і вбивали одне одного протягом 3 років. А протягом 1917-1921 р.р. вони як українці захищали вже власну державу.

Україна радянська. Ілюзії та катастрофи «комуністичного раю»: 1917-1938 р.р.– Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017.-352с.

У цій книзі аналізується становлення радянського проекту в Україні. За великим рахунком, така ілюзія цілковито неподолана й донині.

Від Рейхстагу до Іводзіми. У полум’ї війни. Україна та українці у Другій світовій війні. – Харків.: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017.-352с.

Книга «Від Рейхстагу до Іводзіми. У полум’ї війни. Україна та українці у Другій світовій війні.» хронологічно завершує серію книг «Історія без цензури». Доля нашої Батьківщини в другій світовій війні є по-особливому драматичною, територія України зазнала нищівних руйнувань та стала полем нелюдських експериментів і злочинів.

Запрошуємо Вас, шановні читачі, поцінувати нові книги із серії «Історія без цензури», в яких історики намагалися розповісти про складне просто, але зрозуміло.

Ці книги Ви знайдете в бібліотеках КЗ «Лисичанська ЦБС»

Вивчаймо історію разом.

Просмотров: 502 | Добавил: ЛисичанскаяЦБС | Теги: бібліодайджест, нові надходження | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]